Online jótékonysági koncert lesz vasárnap, a szegények világnapján Marosvásárhelyen

A város hangja segít címmel marosvásárhelyi online adománygyűjtő koncertet tart két fiatal tehetséges marosvásárhelyi művész. A Divers Egyesület közleményéből kiderül, Pethő Rebeka és Pethő Csaba szeretnének minden marosvásárhelyi lakosnak örömöt szerezni, miközben felkérik őket, hogy támogassák A város segít – Meleg ételt a rászorulóknak programot. 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a koncertre. Az esemény a szegények világnapján, november 15-én, 20.00 órakor lesz megtekinthető az Erdély TV-ben, valamint a Divers Egyesület Facebook- és YouTube-oldalán.

“Rendkívüli nehézségekkel néz szembe otthonunk, Marosvásárhely. A járványügyi intézkedések miatt idősek, kiskeresetűek, bevétel nélkül maradt családok, egyedülálló szülők küzdenek azért, hogy meglegyen a napi betevő. És akkor a mélyszegénységben élő gyerekeket még nem is említettük. Van, ahol egyre többször kell szembenézni azzal, hogy üres az asztal. Ezek a nehéz helyzetek egymásra figyeléssel, közösségi szervezéssel, segítséggel enyhíthetőek, kezelhetőek. A Divers Egyesület a legelesettebbek számára kezdeményezte a Város segít – Meleg ételt a rászorulóknak programot, amely által ingyenes meleg ételt biztosít” – írja a projektről Koreck Mária, az egyesület vezetője. 

A projektet a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány (www.inovarecivica.fdsc.ro) Polgári Innováció Alapjának pénzügyi támogatásával valósult meg. A 2020-as projektpályázatot az Enel Romania támogatásával indították el. A koncert támogatója az Erdély TV és a Marosvásárhelyi Kultúrpalota.