Pedagógusokat köszöntöttek Szovátán az oktatás napja alkalmából

Az oktatás és a pedagógusok világnapját ünneplik minden évben, október 5-én. Az UNESCO által 1966-ban kezdeményezett, illetve 1994 óta ezen a napon ünnepelt világnap célja felhívni a figyelmet a minőségi oktatás fontosságára, ezenbelül pedig az oktatási folyamat legfontosabb szereplőjének, a pedagógusnak a státuszára.

E nap méltó megünneplése végett Szováta város polgármestere ellátogatott a tanintézményekbe, ahol tiszteletét és háláját fejezte ki az iskolák színvonalas működése, valamint a pedagógusok áldozatos és fáradságot nem ismerő munkája előtt, amit nap, mint nap végeznek annak érdekében, hogy neveljék az utónemzedéket.

“Szeptember közepén Szováta városunkat a legsokoldalúbb, legösszetettebb turisztikai várossá nyílvánította a Romániai Balneoturisztikai Patronátus. Ebben az összetettségben minden benne van: városunk gyógyturizmusa, a vendéglátás, a szállásadás, a városvezetés, a tisztaság, az infrastruktúra, az egészségügyi ellátás, és a sok egyéb tényező mellett nem utolsó sorban az oktatás is. Annak érdekében, hogy városunk tovább fejlődjön, és a nyugati piaccal versengő turizmust valósítson meg, elengedhetetlen az ifjúsag nevelése. Ezért számunkra, a városvezetés számára nagyon fontosak az iskoláink és a pedagógusaink.”