Soós mellé áll a választásokon Hermann Mark Christian

Visszalép a három hónappal ezelőtt bejelentett szándékától Hermann Mark Christian, mi szerint függetlenként indul Marosvásárhely polgármesteri székéért – jelentette be ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, minden tapasztalatával és erőforrásával Soós Zoltán polgármesterjelöltet segíti, amennyiben a múzeumigazgató függetlenként indul. Újságírói kérdésre válaszolva még azt mondta, számításai szerint 8-10 ezer szavazatot hoz Soósnak az idei helyhatósági választásokon.

Soós Zoltán üdvözölte Hermann döntését, és azt mondta, közös a céluk, éspedig az, hogy változást hozzanak a jelenlegi helyzethez képest, és a marosvásárhelyiek érdekében megszabadítsák végre a várost a jelenlegi vezetőségétől.

Hermann világossá tette, hogy nem is voltak ilyen jellegű tárgyalások Soós Zoltánnal és csapatával, de nem is érdekelt egy tanácsosi hely megszerzésében az RMDSZ listáján. Az előzetes beszélgetések arról szóltak, hogy a saját maga által megfogalmazott tíz választási pontot Soós beemeli kampányba. Ezek a pontok nemcsak a jelenlegi polgármester cseréjét célozzák, hanem gyors és hatékony megoldásokat a marosvásárhelyiek jóléte érdekében.