Szelektív hulladékgyűjtés: leghamarabb jövőre

Marosvásárhelyen leghamarabb jövő év elején lesz lehetőség szelektív hulladékgyűjtésre: a múlt héten tartott közbeszerzési eljárás nyomán két beérkezett ajánlatot fognak elemezni, ez a folyamat várhatóan 2020-ra is átnyúl.

A megyei integrált hulladékgazdálkodási program keretében Maros megye hét régiójából hat esetében az Ecolect Maros Fejlesztési Társulás megkötötte a szolgáltatói szerződést, de a 2-es, marosvásárhelyi régió esetében sikertelen volt a licit, ezért újabb közbeszerzési eljárást kellett kiírni, erre most került sor.

A két jelentkező közül az egyik egy bukaresti, a másik bukaresti – Maros megyei társulás, ez utóbbi már négy Maros megyei régióban is nyert licitet. Az ajánlatok elemzése folyamatban van, az Ecolect Maros Fejlesztési Társulás reméli, hogy jövő év elején befejeződik a procedúra s megköthető a szerződés.

A 2-es régió Marosvásárhelyt, Nyárádszeredát, valamint 15 községet foglal magába. A megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer esetében minden egyes közbeszerzési eljárás az Európai Bizottság által jóváhagyott uniós pályázatban megszabott keretek között zajlik. A rendszer életbe lépéséig a szelektív gyűjtés megszervezése az önkormányzatok kötelezettsége.