Szeles napunk lesz

Elsőfokú (sárga jelzésű) szélviharriadót adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely ma reggel lépett érvénybe az ország 28 megyéjében, köztük Maros megyében – írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint ma 6 és 23 óra között a szél megerősödik, a széllökések sebessége meghaladja az 55-65 kilométert óránként a Bánság déli részén, a Körösök-vidékének északi felében, Máramarosban és Erdélyben. A hegyvidéken a széllökések elérik a 60-80 kilométer/órás sebességet, a magasan fekvő vidékeken pedig az óránként 90-100 kilométert is. Többek között Maros, Kovászna, Hargita, Brassó, Beszterce-Naszód, Máramaros, Szeben, Hunyad, Fehér, Kolozs, Szilágy, Szatmár, Bihar, Arad és Temes megyékre érvényes a riasztás.


A meteorológusok ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy ma este 11 óráig a régiók többségében erősebb szélfúvásra és légköri instabilitásra kell számítani. A szél fokozatosan megélénkül, előbb a nyugati és északnyugati régiókban, majd az ország középső részén, illetve a keleti és délkeleti területeken. A széllökések 50-55 kilométer/órás sebességet érnek el.