Színes programmal emlékeznek meg hétvégén Bocskai Istvánról Nyárádszeredában a járványügyi szabályok betartásával

28. alkalommal szervezik meg Nyárádszeredában a Bocskai Napokat február 19-21. között. A járványügyi előírások betartásával kerül sor az eseményekre, így minden előadásra előzetes helyfoglalás szükséges.

Péntek este 19 órától a Bekecs Néptáncszínház Folklór műsorát tekintheti meg a közönség, ugyanakkor fellépnek az utánpótlás csoportok is, a Kis és Apró Bekecs valamint az Aranyos néptánccsoportok is. A talpalávalót a Tokos zenekar biztosítja.

A szombati nap sportrendezvénnyel indul, délelőtt 9 órától veszi kezdetét a Bocskai Kupa-labdarúgó bajnokság a helyi sportközpontban.

Ugyancsak délelőtt a kialakult járványügyi helyzetről lesz egy kerekasztal beszélgetés Covid-duma címmel, ahol dr. Szederjesi János, a Maros Megyei Klinikai Kórház medikus igazgatója és Dr. Sántha Ágnes szociólógus, A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karának adjuntusa tart előadást az érdeklődőknek. A beszélegtést Kányádi Orsolya, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője vezeti.

Este 19 órától a Múvelődési Házban az Udvarhely Néptáncműhely Kiáltó Szó című előadását tekintheti meg a nagyérdemű, az estét a Bocskai István Dalkar ünnepi műsora nyitja meg.

Vasárnap a hagyományoktól eltérően a református templomban ünnepi ökumenikus istentisztelet keretében emlékeznek meg arra, hogy 1605-ben február 21-én kiáltották ki Erdély fejedelmévé Bocskai Istvánt. Ezt követően koszorúzást tartanak a Bocskai szobornál.

A 28. Bocskai Napok vasárnap este a Bocskai István Elméleti Líceum végzős diákjainak zártkörű nagykorúsítási ünnepségével ér véget.

(Fotó: Henn Attila)