Szóváltásba keveredett Marosvásárhely polgármestere és a Maros Megyei Tanács elnöke

Szóváltásba keveredett Marosvásárhely polgármestere és a Maros Megyei Tanács elnöke. Dorin Florea ugyanis nyílt levelet fogalmazott meg és küldött el, amelyben bírálta a Maros megyei önkormányzat vezetőségét azt sérelmezve, hogy nem talált partnerre bennük a peremtelepülések fejlesztését célzó törekvéseiben, és az elmúlt években semmilyen előrelépés, együttműködés nem történt a metropoliszövezetben. Ugyanakkor a városvezető arra kérte Maros megye tanácsát, hogy az idei költségvetés elfogadása előtt fontolják meg, és biztosítsanak pénzalapot a Marosszentanna és Marosszentgyörgy közötti Maros-híd megépítésére.

Erre reagálva, közösségi hálón válaszolt Péter Ferenc a levélre, kijelentve, hogy Dorin Florea: „légből kapott tervekkel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy 20 évi polgármestersége alatt nem fejlődött semmit a város”. Hangsúlyozta, a városvezető úgy követel pénzt a megyei önkormányzattól a Marosszentanna és Marosszentgyörgy közötti híd építésére, hogy pontosan tudja: törvényes lehetőség erre nem létezik. A megyei tanácselnök szerint Dorin Florea a Metropolisz Övezet Egyesület társelnökeként semmit nem tett azért, hogy elkezdjenek vagy sikerre vigyenek egy projektet és Marosvásárhely még a tagsági díjat sem fizette be.

Péter Ferenc tanácselnök

„Bár a Marosvásárhely Metropolisz Övezet Egyesületnek számtalan lehetősége volt ez ügyben eredményt elérni, az elmúlt években ön csak akadályozta az egyesület működését. Éppen ezért felhívjuk a figyelmét arra, hogy a térség fejlődését ma már a Metropolisz Övezet társelnöki pozíciójából való lemondásával segíthetné leginkább. Kérjük fontolja meg felvetésünket“ – zárta levelét Péter Ferenc megyei tanácselenök.

(Nyitófotó: Péter Ferenc/Facebook)