Szovátán is kötelező a védőmaszk viselése

Maros megye is azon romániai megyékhez tartozik, amelyekben kötelezően elrendelték a maszkviselést a zsúfolt kültéri tereken, mint például a piacokon, buszmegállókban, vasútállomásokon, repülőtereken, sétálóutcákon, turisztikai látványosságok előtti tereken, illetve szabadtéri rendezvényeken.

Ennek értelmében Maros megye népszerű turisztikai állomásán, Szovátán is bejelentették, hogy kötelező a védőmaszkok viselése.

A megyei- illetve a helyi katasztrófavédelmi bizottság szombati ülését követően Szováta város vezetősége úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a maszk viselését a Fürdőtelep központi utcáin és parkjaiban. Így este 18-22 óra között csak maszkban sétálhatnak a Rózsák útján, a rendőrségi útkereszteződéstől a Medve-tóig, a két központi parkban (Petőfi – és Balcescu parkban), valamint a Fenyő útján, a Medve-tótól az autóbusz-állomásig.

Egész nap (0-24) kötelezővé tették továbbá a maszk használatát a Fürdőtelepen közlekedő kicsi vonaton, valamint a Szováta-Vármező útvonalon közlekedő vonaton is (Mocănița-n).

A fennálló helyzetre való tekintettel a város vezetősége úgy döntött, hogy az augusztusra meghirdetett nyári rendezvények elmaradnak.