Szülőföldön magyarul: A hónap folyamán elkezdik folyósítani a támogatást

Egyelőre nem lehet tudni a kifizetések pontos dátumát, de hamarosan sor kerül a Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, illetve hallgatói támogatásainak folyósítására – tudtuk meg Ady-Kovács-Ferenczi Noémitől, a program koordinátiorától.

A pontmaros.ro-nak nyiltakozva még elmondta, a pályázatokat elbírálták, a döntés megszületett, és a listák készülnek. Amint bizonyossá válik a kifizetési dátum, nyilvánosságra hozzák azt – mondta még Ady-Kovács-Ferenczi Noémi. Hozzátette, a menetrend azonos lesz az előző években tapasztaltakkal. A támogatások kiosztása két körben fog történni: egy-két héten belül azokét folyósítják, akik teljes pályázatot küldtek, majd azokét, akiknek pótolniuk kell a hiányzó dokumentumokat. Kb. 1300 iratcsomó nem volt teljes.

Idén összesen 139 737 pályázat érkezett Erdélyből, ebből 139 085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. A Szülőföldön magyarul programban akárcsak tavaly, idén is 22 400 forint, közel 330 lej a magyar állam által óvodásoknak és iskolásoknak nyújtott támogatás értéke, az egyetemistáknak folyósított hallgatói támogatásé pedig 2800 forint, mintegy 40 lej.