Tanévkezdés: tisztázódtak a forgatókönyvek

Maros megyében egy iskola kezdi meg a tanévet hétfőn a piros forgatókönyv szerint, azaz kizárólag online oktatással. Az oktatási intézmények vezetőtanácsai elfogadták a menetrendet, amellyel hétfőn kezdenek. Ezeket láttamozta a megyei tanfelügyelőség és az egészségügyi igazgatóság is. A megye prefektusa, Mara Togănel elmagyarázta, hogy ez a jelenlegi helyzet, amely egyik napról a másikra megváltozhat.

A megyében 134 iskolában kezdődik az oktatás fizikai jelenléttel, 32-ben vegyes, azaz fizikai és online módon. Mezőmadarason kizárólag interenetes úton kapcsolódnak be a folyamatba. Ami a magániskolákat illeti, 14 a fizikai oktatást, 2 a hibrid és egy az online oktatást választotta.

Hibrid oktatást választott többek között a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Papiu Ilarian Főgminázium, a Művészeti Líceum, a Sportiskola, a Dacia és az Európa Gimnázium, továbbá a szászrégeni Lucian Blaga Líceum és a Petru Maior Líceum, és a segesvári Mircea Eliade és Joseph Haltrich kollégiumok.