Természeti park létesül a Tudor negyedben. Novemberben kezdik a munkálatokat

Természeti parkot, szabadidős teret hoz létre Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a lakók és turisták számára a Tudor lakónegyedben, egy használaton kívüli, majdnem 4 hektáros területen. Még ebben az évben megkezdődnek a munkálatok, a projektet uniós alapokból valósítják meg, a beruházás 98 százaléka vissza nem térítendő támogatás. A park neve: GREEN PARK SUBSTEJERIȘ – CSEREALJA.

„A megbízatásom első napjaitól kezdve azt mondtam, hogy a zöldfelületek kérdése fontos, ily módon a város zöldterületeinek növelését prioritásként kívánom kezelni. Jelenleg a zöldterületek nyilvántartásának legfrissebb adatai szerint Marosvásárhelyen körülbelül 23 négyzetméter zöldfelület jut egy lakosra, és a Zöld város, élhető város szlogen jegyében úgy gondolom, hogy új zöldfelületeket hozhatunk létre, amelyek által javulhat a marosvásárhelyiek életminősége. A zöld területek által tisztább lesz a levegő, amelyet belélegzünk, szebb és vonzóbb lesz a városunk mind a lakók mind pedig a turisták szemében” – mondta Soós Zoltán.

A Segesvári út – Méhész utca – Szorgalom utca által körülölelt terület 90,64 százalékos arányban zöldfelület marad, a fennmaradó részt pedig rendezik: panorámás sétáló, játszótér, szaladópálya, természetes kővel burkolt sétálóutak, padok, pergolák, szemetesek, kerékpártárolók, egy színpad, közvilágítási oszlopok, információs táblák, állatsétáltató, illemhelyek, valamint egyéb szabadidős és sportlétesítmények kapnak helyet. A projekt összértéke 14.533.962,80 lej, ennek vissza nem térítendő része 98 százalék.