Tök jó hétvége Szovátán

A köztudatban a híres Szovátafürdő tiszavirág-életű, mindössze júniustól szeptemberig lélegzik. Kevesen ismerik ennek az impozáns és híres településnek a csodákkal teli őszi lüktetését: a sétányok színkavalkádját, az avarban fürgén futkorászó mókusokat, a tavakon komótosan lebegő récéket, a langyos esti szellő simogatását, és az évszak legnagyobb ünnepét, a dekorációban, programokban és gasztronómiában gazdag Tökfesztivált, amely idén már VI. alkalommal kerül megrendezésre október 18-20. között. A fürdőtelepi Rózsák útján zajló rendezvény kézműves termékek, ételek, italok és egyéb különlegességek vásárával, valamint színes programkavalkáddal vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

A háromnapos rendezvény gyerek- és ifjúsági programokkal veszi kezdetét pénteken, október 18-án, amely során a helyi tanintézmények diákjai tökcsoda-teremtményekkel díszítik fel az utcákat, valamint az üzletek és vendéglátóegységek bejáratait. A dekorációs tevékenységet izgalmas játékok, vetélkedők, sportrendezvények, táncbemutatók követik. Az esti jó hangulatot pedig a romániai DJ Project együttes teremti meg, 19 órától.

Szombaton kézműves tevékenységgel, íjászkodással, illetve hőlégballonozással tölthetik napjukat a Szovátára látogatók. A nagyszínpadi előadások sorozata a Mesehetes gyerekkoncerttel veszi kezdetét délután 16 órától, amelyet helyi néptánccsoportok előadása követ, és végül a Bojtorján együttes zárja jól ismert dalaival a napot.

Vasárnap délután 16 órától díjátadó ünnepség zajlik, amely során Szováta Város Önkormányzatának vezetősége díjazza azokat a helyi, illetve környékbeli előadókat, tánccsoportokat, tehetséges fiatalokat, akik színvonalas előadásaikkal hozzájárultak a nyári szórakoztató programok szervezéséhez. Az ünnepi momentumot a Korondi Fúvószenekar kíséri. Ezt követően színpadra lép a Road of Life pop-rock műfajt képviselő együttes, amelyet a nagy népszerűségnek örvendő Bagossy Brothers Company koncertje követ és egyben zárja az idei fesztivált.

A szervezők várnak mindenkit szeretettel.