Tovább csökkent az elmúlt héten az influenzás megbetegedések száma

Tovább csökkent az április 15-e és 21-e közötti héten az influenzás megbetegedések száma; csak szórványosan fordultak elő esetek néhány megyében – tájékoztatott csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja.

A jelzett időszakban összesen 56.636 akut légúti megbetegedést (influenza, akut felső légúti fertőzés és tüdőgyulladás) regisztráltak országos szinten, azaz 17,2 százalékkal kevesebbet, mint az előző héten (68.425 eset). Országos szinten három súlyos akut légúti fertőzéses (SARI) esetet jegyeztek, azaz héttel kevesebbet, mint egy héttel korábban és hattal kevesebbet, mint tavaly ilyenkor – közölte az INSP.

A 2018-2019-es szezon kezdete óta 197 halálos áldozata volt az influenzának, míg az előző idényben összesen 129-en haltak meg grippe miatt. Szintén a szezon kezdete óta összesen 2309 influenzás esetet regisztráltak az ország területén, tájékoztatott még a központ.

Április 21-éig a veszélyeztetett kategóriába tartozó 1.329.624 személyt oltottak be influenza ellen az egészségügyi minisztérium által biztosított dózisokból. AGERPRES/(RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna, kép: www.beol.hu)