Újraindult a turisztikai tevékenység a parajdi sóbányában; a sókitermelés továbbra is szünetel

Szombattól újraindult a turisztikai tevékenység a parajdi sóbányában, a sókitermelés azonban továbbra is szünetel a vájárok sztrájkja miatt.

A parajdi sóbánya szakszervezeti vezetője, Kelemen József az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, az idegenforgalmi tevékenység újraindult a bányában, és amennyiben hivatalos értesítés érkezik az országos sóipari társaságtól, a SALROM-tól arról, hogy megkapják a vakációs jegyeket, hétfőtől a sókitermelés is újraindul. A hétvégén a turisztikai bázis nyitva tart, hétfőn pedig a SALROM határozata függvényében döntenek az alkalmazottak arról, mi lesz a továbbiakban – tette hozzá.

A sóbánya mintegy 150 alkalmazottja október végén kezdett spontán tiltakozásba, amiért nem kapták meg az ez évre szóló üdülési csekkeket. Kezdetben csak a sókitermelést szakították meg, a hét elején azonban a turisztikai tevékenységet is felfüggesztették, ami nagy elégedetlenséget váltott ki azok körében, akik éppen erre az időszakra időzítették parajdi üdülésüket.

Hasonló tiltakozó megmozdulást indítottak az aknavásári, a désaknai és a Slănic Prahova-i bányászok is. AGERPRES/(HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna, fotó: Wikipedia)