Vihar és felhőszakadás Maros megyében

A tegnap délutántól néhány óra leforgása alatt tizennégyszer is riasztották a Maros megyei katonai tűzoltókat a megye több településére, ahol a felhőszakadás nyomán elöntötte a víz a házakat és udvarokat, a viharos szél pedig fákat döntött ki.

Maros megye piros viharriasztás alatt állt hétfő délután, a lakosságot Ro ALERT üzenetben értesítették a közelgő viharról. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a tűzoltóknak több házból és udvarból ki kellett szivattyúzniuk a vizet Tancs, Nagyernye, Ikland, Sáromberke és Gernyeszeg településeken. Ezekben a helyiségekben a legutóbbi összesítés szerint 38 gazdaságban tett kárt a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső. A felügyelőség arról is beszámolt, hogy Nagyernyén egy ház tetejére dőlt egy fa, Marosvásárhelyen pedig szintén kicsavart két fát a viharos szél.

Magyarfülpös és Csejd településen az áramvezeték több helyen leszakadt, az energiaszolgáltató munkásai kiszálltak a terepre, hogy helyrehozzák a kárt. Bátoson pedig egy fa kapott lángra vélhetően belecsapott a villám.

(Fotó: archív)