Agrárkaraván sóvidéki és Kis-Küküllő menti gazdáknak

A kilencedik Agrárkaravánt szerveztek ma meg a makfalvi Gerendás étterem rendezvénytermében, ahol a politikusok és szakemberek tartottak tájékoztatót a térségben élő és dolgozó gazdáknak. A tájékoztatón felszólalt Péter Ferenc az RMDSZ megyei elnöke, megyei tanács elnök, Császár Károly szenátor, Kovács Mihály Levente, az RMDSZ ügyvezető elnöke, Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány képviselője, Szabó Árpád, a Székely Gazdaszervezetek Egyesület képviselője, Bordi Kacsó Zsolt, az APIA , valamint Antal Lehel az AFIR részéről beszélt a pályázati lehetőségekről. A szakemberek arra biztatták a sóvidéki, Kis-Küküllő menti gazdákat, hogy éljenek a pályázási lehetőséggel, és bizalommal kérjék a lebonyolító szervezetek segítségét.

Az aktuális és a közeljövőben esedékes projektekről is szó esett. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a székelyföldi gazdák ország szinten elől járnak a pályázati pénzek lehívásában és hasznosításában, amely a térség mezőgazdaságát és fejlesztését nagyban elősegíti.

A gazdák, a találkozó végén kérdéseiket is feltehették a szakembereknek, hogy minél sikeresebben tudjanak pénzeket lehívni saját gazdaságuk fellendítésére.