Pintea felbontaná a betegekkel megalázóan viselkedő kórházi ápolónők munkaviszonyát

A lehető legsúlyosabb büntetést, vagyis munkaszerződés-felbontást javasol Sorina Pintea egészségügyi miniszter azoknak a kórházi ápolónőknek az ügyében, akik egy videófelvétel tanúsága szerint sértegették és megalázták a betegeket a bukaresti sürgősségi kórházban.

‘Nehezemre esett végignézni. Nem tolerálhatjuk ezt a fajta viselkedést. Aki nem érez hivatástudatot a beteggondozásra, annak nincs mit keresnie az egészségügyi rendszerben’ – jelentette ki Pintea, aki arról is tájékoztatott, hogy pénteken összeül a kórház fegyelmi bizottsága, és eldönti, milyen szankciót szab ki a betegekkel méltánytalanul bánó alkalmazottakra. ‘Véleményem szerint a büntetés a lehető legszigorúbb kell hogy legyen: a munkaszerződésük felbontása’ – jelentette ki az egészségügyi miniszter.

A nyilvánosságra kerül videófelvételre, amelyen ápolónők agresszíven és megalázó módon bánnak a páciensekkel, a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház vezetősége közleményben reagált.

‘Egyértelműen elhatárolódunk a három ápolónő viselkedésétől. A Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház korrekt, emberi bánásmódot alkalmaz a betegekkel szemben, és semmiféle fizikai vagy szóbeli agressziót nem tolerál’ – olvasható az egészségügyi intézmény közleményében, amely hozzáteszi, hogy a videón szereplő három ápolónő ellen ‘a tett súlyosságának megfelelő’ szankciót fognak alkalmazni.
(AGERPRES)