Az influenzának már nincs járványos jellege

Az influenzának már nincs járványos jellege, tájékoztatott csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja.

A központ szerint az április 8-a és 14-e közötti héten tovább csökkent az influenzás esetek száma, inkább a központi országrész néhány megyéjében jeleztek még megbetegedéseket és szórványos eseteket az ország többi részében.

A légúti fertőzések terjedése csökkent az előző héthez viszonyítva. Összesen 68.425 akut légúti megbetegedést (influenza, akut felső légúti fertőzés és tüdőgyulladás) regisztráltak országos szinten, azaz 6,3 százalékkal kevesebbet, mint az előző héten (73.041). Országos szinten 279 influenzás esetet jegyeztek – tájékoztat az INSP.

A 2018-2019-es szezon kezdete óta 196 halálos áldozata volt az influenzának, míg az előző idényben összesen 129-en haltak meg grippe miatt. Szintén a szezon kezdete óta összesen 2269 influenzás esetet regisztráltak az ország területén, tájékoztatott még a központ. AGERPRES/( RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)