Bővült a reptéri transzfer szolgáltatása

Az utasok kérésére és az ő kényelmüket szem előtt tartva bővült a marosvásárhelyi reptérre való szállítás szolgáltatása. A transzfert az a cég végzi, amely megnyerte a tavaly megtartott versenytárgyalást. Az újdonságokat a Transilvania reptér vezetője, Peti András foglalta össze a pontmaros.ro-nak.

Megtudtuk, hogy tavaly óta működik a szolgáltatás, amely Marosvásárhelyről – meghatározott díj ellenében – a reptérre szállítja az utasokat. Az eddigi útvonalhoz képest újdonság, hogy a jármű, amely a Sinaia utcából indul, megáll a városközpontban is, a Kultúrpalota előtt, majd ezt követően tér rá a Dózsa György utcára, és onnan közelíti meg a repteret. Újdonság az is, hogy kérésre a város területén házhoz megy a jármű – a szolgáltatás ezen része ingyenes. Mindez nincs jegyvásárláshoz kötve. Részletek megtalálhatóak a reptér honlapján, /www.aeroportultransilvania.ro, az UTASOK menüpont alatt.

A licitet megnyert cég ugyanakkor szerződést kötött a WizzAir társasággal, így azok, akik jegyet foglalnak, meg tudják jelölni azt is, ha szeretnének szállítást a reptérre.  Ugyancsak a cég szervezésében a Székelyudvarhelyről, Szovátáról, Székelykeresztúrról, Gyergyószentmiklósról vagy Szászrégenből érkező utasoknak is megoldják a reptérre való szállításukat.

Mindezen lehetőségek összegzése jól jöhet, különösen most, amikor küszöbön áll a napi budapesti járat indulása. Peti András nagy reményeket fűz ehhez, hiszen, azzal, hogy Marosvásárhelyről, október végétől napi rendszerességgel lehet a magyar fővárosba utazni, jó lehetőséget teremt a hétvégi kirándulásokra, és az sem elhanyagolható tény, hogy Budapestről szinte a világ bármelyik országába le lehet jutni.