Elektromos és környezetbarát buszokkal bővül a marosvásárhelyi tömegközlekedés

15 új elektromos és környezetbarát busszal bővül a marosvásárhelyi tömegközlekedés autóparkja. A közbeszerzésre közel 30 millió lejt biztosít a fejlesztési szaktárca – jelentette be Cseke Attila miniszter azt követően, hogy a közbeszerzési folyamat lezárult.

A fejlesztési szaktárcavezető elmondta: az autóbuszok mellé 5 gyorstöltő és 15 lassú töltésű töltőállomást is vásárolnak, a buszok pedig dombvidéki utakra is alkalmasak.

„A beruházással egyrészt környezetbaráttá tesszük a helyi közlekedést, másrészt új buszokkal, korszerű körülmények között szervezheti meg az önkormányzat a tömegközlekedést a városban” – hangsúlyozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Közben hamarosan Diesel meghajtású járművek érkeznek Marosvásárhelyre. Várhatóan két hét múlva gurul be a megyeszékhelyre 20 ilyan busz abból a 41-ből, amelyet az önkormányzat megvásárolt. A fennmaradó 21 darabot 2022 júniusában szállítja le a BMC török cég. Elektromos autóbuszokból, a most bejelentettek mellett még 32 db – 12 méteres érkezik majd jövő évben.