Elkészült a nulladikos beiskoláztatás menetrendje

Az oktatási tárca közzétette az idén ősszel előkészítő osztályt kezdő gyermekek beiskolázásának ütemtervét.

A tanintézeteknél és a megyei tanfelügyelőségek honlapján február 24-én függesztik ki az iskolai körzeteket, valamint az induló előkészítő osztályok számát. Február 25. – március 9. között az iskolákban nyílt napokat tartanak, amikor a szülők betekinthetnek a tanintézetek életébe, és tájékozódhatnak az előkészítő osztályt kezdő pedagógusokról.

A VÉDEM-Marosvásárhelyi Édesanyák Egyesülete összefoglalta, hogy melyik iskolában melyik tanító néni kezd, és hol, mikor szervezik a nyílt napot.

A beiratkozás első szakasza március 4–23. között zajlik, a beiskolázott kisdiákok jegyzékét április elsején függesztik ki. Az első szakaszból kimaradt gyermekek számára április 23–30. között választhatnak a szülők iskolát a fennmaradt helyekből, a felvett gyermekek névsorát május 7-én teszik közzé.

Szintén a VÉDEM szervezésben az érintett családok számára hasznos előadás hallgatható meg jövő pénteken. Menjen vagy se gyerekünk iskolába? – ezen központi kérdés körbejárásával a hatodik életévükben lévő gyerekek szüleinek szeretnének segítséget nyújtani a döntés meghozatalában. Tanító nénik és iskolapszichológus segítségével járják körül azt, hogy mit is jelent az iskolaérettség, hogyan készüljön fel úgy gyerek, mint szülő az iskolakezdésre, vagy bármilyen más felmerülő kérdést, ami foglalkoztatja a szülőket, igyekszünk a meghívott szakemberek segítségével megválaszolni. Meghívottak: Szepessy Brigitta, Gyarmati Harmat-Katalin, Csizmadi Csilla tanítónők
Körtesi Sándor iskolaigazgató
Molnár Andrea iskolapszichológus