Felolvasómaraton a magyar és a román kultúra napján

Ebben az évben is megtartják Marosvásárhelyen a felolvasómaratont a magyar kultúra napján. Január 22-én, 11 és 19 óra között várják a Teleki Téka olvasótermébe a felolvasni vágyókat.

Az idei események témája marosvásárhelyi történetek, így marosvásárhelyi szerzők munkáit és gyermekirodalmi műveit, marosvásárhelyi helyszínen játszódó szépirodalmi műveket, helytörténeti írásokat olvashatnak fel a résztvevők. A felolvasómaratont megtartják a román kultúra napján is, január 15-én.

A román illetve magyar kultúra napja közötti héten további kulturális rendezvényekre, tematikus előadásokra várják az érdeklődőket a szervezők.

Azok, akik meghatározott időpontban olvasnának fel, előzetesen jelezniük kell ezt a szervezők felé, az olvassfel@gmail.com címen, vagy a 0730.627-439-es telefonszámon. Azon résztvevőknek, akik nem saját könyvvel érkeznek az eseményre, lehetőségük lesz a szervezők által biztosított kötetek egyikéből felolvasni. Az előző évekhez hasonlóan a felolvasó maratont élőben közvetítik. Aki otthonról vagy okostelfonjáról szeretné követni a felolvasást, a rendezvény napján keresse a részleteket a felolvasó maraton Facebook-oldalán.

(Fotó: Olvass fel Marosvásárhelyért/Facebook)