Figyelmeztetés: Eső és szél várható ma

Az ország nagy részére érvényes első fokú (sárga jelzésű) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható szél és csapadék miatt. A meteorológusok szerint ma 9 és 23 óra között Erdély egész területén erős széllökések várhatók. Sokfelé villámlásoktól kísért felhőszakadás, jégeső alakulhat ki. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25 litert négyzetméterenként.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat május 11-e és május 24-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzését is közzé tette: ez szerint nappal és éjszaka is jelentős hőmérséklet-ingadozásokra kell számítani a következő két hétben, a légköri instabilitás következtében pedig csapadékos lesz az idő május 12-e után, illetve május 17-étől kezdődően.

Erdélyben is hőmérséklet-ingadozások várhatók, azonban az átlaghőmérséklet nagyjából megfelel a sokévi átlagnak. Lesz néhány hűvösebb nap a régió északi felében, illetve a megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékeket mérhetünk a déli és a nyugati területen. A nappali átlaghőmérséklet 20 és 24 Celsius-fok között alakul, illetve ennél valamivel magasabb lesz május 14-e és 16-a körül. Az éjszakai átlagok 7-10 Celsius-fok körül alakulnak, csak május 13-án hajnalban lesz hűvösebb: 4-7 fok. Esőre naponta lehet számítani a régióban, 12-én, 14-én és 17-én nagyobb valószínűséggel.