Lebontották a ballont. Amúgy is átmeneti jelleggel épült – mondja a városvezető

Hajthatatlan volt Marosvásárhely polgármestere, lebontatta a víkendtelepen a ballon néven ismert létesítményt, ahol úszóedzéseket tartottak. Dorin Florea azonban megígérte, hogy a sportolók egész nyáron használhatják a medencét (8 és 12 óra, illetve 17 és este 22 óra között), és ehhez az önkormányzat feltételeket is biztosít: szükség esetén fűtik a medencét, és visszaállítják a villanyoszlopokat is.

Sajtóközleményében a városvezető közölte, a létesítmény eredetileg is ideiglenes jelleggel készült el tíz évvel ezelőtt addig, amíg megépül az olimpiai méretű fedett medence a volt Május 1 strand helyén. A ballon lebontását azzal indokolta, hogy kell a hely a víkendtelepen strandolók számára, és az is nyomós ok, hogy a létesítmény fenntartása óriási költségeket jelent a város számára. Ugyanakkor a sátortetős szerkezet jótállási határideje lejárt, az úszótanfolyamokat már nem lehetne biztonságos körülmények között megtartani – állítja még az önkormányzat.

A városvezetés nem konzultált senkivel a szerkezet lebontásáról, az érintett úszóedzők is csak akkor tudták meg hivatalosan az információt, amikor a bontás elkezdődött.

Marosvásárhely polgármestere önmagát is fölülmúlta azzal, hogy a járványt kihasználva alattomosan, anélkül, hogy bárkit is tájékoztatott volna elrendelte a Víkend-telepen lévő ballon lebontását – hívta fel a közvélemény figyelmét a megyei RMDSZ. A Szövetség marosvásárhelyi frakciója szerint a ballonra akkor is szükség van, ha befejezik és átadják a Május 1 strand helyére épülő olimpiai uszodát, hiszen a víkendtelepi fedett medence fontos szolgáltatást biztosít a város lakósságának – írja a közleményük.

Megjegyzik, hogy minden évben megszavazták a Víkend-telepen és hozzátartozó ballon fenntartásához szükséges pénzösszeget. Májusig egyetlen egy alkalommal sem jelezték a nyilvánosság felé, hogy gond lenne ennek finanszírozásával. Továbbá a mai napon az RMDSZ frakciója beadvánnyal fordult a város polgármesteréhez, magyarázatot követelve döntéséért valamint kértük a ballon azonnali újra üzembe helyezését – áll a dokumentumban.

(Fotó: marosvasarhelyiek.ro)