Lebontják a ballont


Marosvásárhely polgármestere önmagát is fölülmúlta azzal, hogy a járványt kihasználva alattomosan, anélkül, hogy bárkit is tájékoztatott volna elrendelte a Víkend-telepen lévő ballon lebontását – hívta fel a közvélemény figyelmét a megyei Rmdsz.
A város vezetése ma délelőttre személyes találkozóra hívta a szülőket és edzőket
a polgármesteri hivatalba.

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója értetlenül áll a polgármester döntése előtt -írják közleményükben. Megjegyzik, hogy minden évben megszavazták a Víkend-telepen és hozzátartozó ballon fenntartásához szükséges pénzösszeget. Májusig egyetlen egy alkalommal sem jelezték a nyilvánosság felé, hogy gond lenne ennek finanszírozásával. Továbbá a mai napon az RMDSZ frakciója beadvánnyal fordult a város polgármesteréhez, magyarázatot követelve döntéséért valamint kértük a ballon azonnali újra üzembe helyezését – áll a dokumentumban.

“Dorin Florea nemcsak a fedett medence tekintetében rendkívül felelőtlen, hanem orvosként járványügyi szempontból is az, hiszen 20 embert csődített össze a polgármesteri hivatalba, pusztán azért, hogy zárt ajtók mögött félemlíthesse meg az érintetteket. Nem tartva be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat” – fogalmaz a megyei RNDSZ.

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója szerint a ballonra akkor is szükség van, ha befejezik és átadják a Május 1 strand helyére épülő olimpiai uszodát, hiszen a víkendtelepi fedett medence fontos szolgáltatást biztosít a város lakósságának – zárul a közlemény.