Gazdag műsorral készül a Bekecs Néptáncszínház a magyar kultúra napjára

Január 22-én, pénteken este 19 órától kerül sor a Bekecs Néptáncszínház, a magyar kultúra napjára összeállítótt ünnepi műsorára a nyárádszeredai kultúrotthonban.

Az est folyamán a közönség részletet láthat a Bekecs Néptáncszínház Reliktum című előadásából, amelynek koreográfusai Farkas Tamás és Farkas Ágnes, zenei szerkesztője pedig Koncz Gergő. 

Az Apró Bekecs Néptáncegyüttes mezőségről, mégpedig Ördöngösfüzesről mutat be táncokat, továbbá az együttes tagjai, Mezei Tamás és Székely Réka kalotaszegi, azaz mérai és bogártelki táncokat adnak elő. A táncokat oktatta és a koreográfiákat szerkesztette Mészáros Zoltán és Nagy-Keresztesi Zsuzsa.

Fellép a Kis Bekecs Néptáncegyüttes részéről Györfi Balázs és Lukács Boglárka bonchidai táncokkal, őket Nagy-Keresztesi Tamás és Nagy-Keresztesi Zsuzsa tanította be. 

Az ünnepi műsor keretében Ritziu Ilka-Krisztina színművész verset mond, énekel Samu Etel Imola, a muzsikát pedig a kolozsvári Tokos zenekar biztosítja.

A Bekecs Néptáncszínház vezetősége felhívja a figyelmet, hogy a járványügyi szabályok betartása miatt a helyek száma korlátozott, ezért érdemes előre foglalni a 0755-289832 – es telefonszámon. A felnőtt jegy 20 lejbe, a diák és nyugdíjas jegy 15 lejbe kerül.

A magyar kultúra napját január 22-én néhány évtizede ünnepeljük annak tiszteletére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.