Megnyílt Nyárádszeredában a koronavírus elleni oltásközpont, az első igénylők már meg is kapták a vakcínát

Elkezdődött a koronavírus elleni oltás a nyárádszeredai oltásközpontban, ahol az Alsó- és Felső Nyárádmente lakói kaphatják meg a vakcínát.  

Ma reggel szűk körben hivatalosan is átadták az andrásfalvi kultúrotthon épületében kialakított oltásközpontot. Az eseményen jelen volt Ferenc Lóránd, a Maros Megyei Közegészségügyi Hatóság aligazgatója, Nagy Zsigmond alispán, Tóth Sándor polgármester, dr. Kun Bálint Emese, dr. Csíki Zsuzsanna és dr. Toth Brigitta Dalma szakorvosok. A közegészségügyi hatóság szakembere elmondta, a szeredai oltásközpont egészségügyi szempontból biztonságos, felkészült szakemberek várják azokat, akik be szeretnék oltatni magukat.

“Nagyon fontos az, hogy az emberek anyanyelvükön juthassanak hozzá az oltáshoz. Felkérek mindenkit, hogy jöjjön, vegye fel a védőoltását. Nagyon fontos ahhoz, hogy meg tudjuk állítani a járványt. Azzal, hogy ha felvesszük a védőoltást, vigyázunk magunkra, vigyázunk szeretteinkre.”

Ferenc Lóránd állítja, biztonságos az oltás, ezért nem kell félni tőle.

Nagy Zsigmond alprefektus megköszönte a szakemberek, a polgármester és az önkormányzat gyors, hatékony munkáját, Tóth Sándor köszönetet mondott minden intézménynek, szakembernek, aki partner volt abban, hogy rövid idő alatt a követelményeknek megfelelően, biztonságos helyszínt tudtak kialakítani az oltások lebonyolítására.

Ma reggel az első jelentkezők már meg is kapták az oltást, mindannyian jól vannak.

A nyárádszeredai oltásközponthoz Székelyhodos, Csíkfalva, Backamadaras, Nyárádgálfalva, Havad, Székelybere, Nyárádmagyarós, Nyárádszereda és a hozzá tartozó települések lakói tartoznak, de itt kaphatják meg az oltást Erdőszentgyörgy és Szováta lakói is, sőt a megye bármely részéről is adhat ide időpontot a rendszer.

Fontos, hogy csak előjegyzéssel lehet jelentkezni az oltásra.