Idéntől nem csak a kiflit, hanem a tejet is helyi termelő biztosítja a nyárádszeredai és környékbeli iskolák diákjainak.

Nyárádszereda önkormányzata, az előző tanévben vált ki a megyei tanács által kiírt közbeszerzési eljárástól és felvállalta, hogy Maros megyében egyedüli településként helyi termelőket szervez be az országos tej-kifli programba.

Az önkormányzat átvállalta a program lebonyolítását, elsőként egy helyi pékségnek sikerült elnyernie a kiírást, így egy éve már Nyárádszeredában sült kiflit fogyaszthatnak a gyerekek tízóraira.

A 2020-as évre szintén sikeres kiírást bonyolított le az önkormányzat, így idéntől a tejet is helyi gyárból szállítják az iskolákba, ugyanakkor a kiflit is új termelő biztosítja.

A tejet az andrásfalvi Gabriella tejfeldolgozó üzemből, a kiflit a nyárádgálfalvi Tóth pékségből kapják a gyerekek.

Tóth Sándor polgármester szerint több pozitív vonzata is van annak, hogy helyi szinten bonyolítják le a tej-kifli programot:

“Amellett, hogy egészségesebb tízórait fogyasztanak a nyárádmenti gyerekek, ez az intézkedés a helyi gazdaságot, a helyi termelőket is erősíti”

Nyárádszeredában és a hozzá tartozó iskolákban összesen 755 gyereknek biztosítanak tízórait a tej-kifli program keretén belül.