Nem volt fennakadás a marosvásárhelyi reptéren

Nem volt fennakadás a marosvásárhelyi reptéren: tegnap nem kellett járatot törölni, és várhatóan ma sem lesznek gondok – tudtuk meg Peti András igazgatótól. Mint ismert, Nagyszebenben 24 óra leforgása alatt négy járatot is törölni kellett a Nagyszeben-München útvonalon a Németországon végigsöprő Sabine vihar miatt. Két reggeli járat felfüggesztése után a mára virradóan esedékes Nagyszeben-München, illetve München-Nagyszeben járatot is törölni kellett a légi forgalmat megzavaró Sabine vihar miatt. A gép ma hajnali 1-kor indult volna Nagyszebenből Münchenbe, és reggel 6:05-kor vissza.

A Marosvásárhelyi reptér ma négy járatot szolgál ki: várhatóan 10.55-kor érkezik a Wizz Air gépe Londonból, 14.40-kor pedig Budapestről. A brit fővárosba 11.25-kor, a magyar fővárosba 15.10-kor indul vissza a repülő.

Magyarországon tetőket bontott meg, fákat döntött ki és kéményeket rongált meg a szél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tegnap este. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az erős szél veszélye miatt. Több magyarországi megyében a zivatarveszélyre is figyelmeztetnek.