Több megyei úton is aszfaltoznak

Ettől a héttől több megyei úton is aszfaltoznak – jelentette be a Maros Megyei Tanács, amely szerint már a múlt héten elkezdődtek a munkálatok.

Elsőként a 153-as megyei út Nyárádremetén áthaladó szakaszára került új aszfaltszőnyeg egy 2,5 km-es szakaszon. Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke kiemelte, hogy a megyei tanács idei költségvetése jóval szűkösebb mint a tavalyi, emiatt nem tudnak új, nagy munkálatokat elindítani. A tavaly elkezdett beruházások azonban folytatódnak, így a kátyúzási és javítási munkálatok mellett dolgoznak a Bözödön áthaladó megyei úton, a Szederjes-Erked-Hargita megye határa közötti út aszfaltozásán, a Ludas-Nagysármás-Beszterce-Naszód megye határán áthaladó út aszfaltozásán, továbbá a Mezőszengyel-Mezőbodon-Kisikland közötti megyei út és a marosórbói út korszerűsítésén.

Folyamatban van a versenytárgyalás a megyei utakon tervezett nagyobb méretű javítási munkálatokra, új aszfaltszőnyegek elhelyezésére is. Az érdekelt cégek április közepéig nyújthatták be árajánlataikat, most zajlik ezeknek az elbírálása, és várhatóan júniusban kerülhet sor a szerződések aláírására. A megyei tanács idén 33 km útszakasz aszfaltozását foglalta bele a költségvetésbe, de emellett további 18 km-es szakaszon helyeznek még el új aszfaltszőnyeget a tavaly megkötött keretszerződés alapján. A nyárádremetei út aszfaltozása, valamint az ezen a héten kezdődő aszfaltozási munkálatokat a tavaly megkötött szerződések alapján végzik.

A Maros Megyei Tanács április elején 3 évre szóló keretszerződést kötött a megyei utak karbantartására és kátyúzására. A megye 5 övezetében a Drumuri si Poduri Mures cég nyerte meg a munkálatokra kiírt szerződést, a hatodik övezetben a Probicons céggel kötött szerződést a megyei önkormányzat. A keretszerződések összértéke 7,9 millió lej.

(Fotó: Maros Megyei Tanács)