Több mint 600 gyerek vesz részt a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár irodalmi vetélkedőjén

Idén több mint 600 gyerek és fiatal vesz részt a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Olvasd el, és játssz velünk! irodalmi vetélkedőjén. A legtöbben Maros megyéből jelentkeztek, de Hargita és Kovászna megye is szép számban képviselteti magát. A kategóriánkénti első 15 jelentkező csapat már megkapta az ajándék köteteket, így már el is kezdődött az elődöntőre való készülés. A döntőbe jutó csapatok a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

A kategóriánkénti első 15 jelentkező csapat már megkapta az ajándék köteteket, így már el is kezdődött az elődöntőre való készülés. A csapatok október 23-án kapják kézhez az elődöntő feladatlapjait, amelyeket október 30-ig kell a megadott e-mail címekre kitöltve visszaküldeniük. A döntőbe jutó első nyolc csapat névsorát ugyancsak e-mailben közlik a szervezők november 6-án. A döntőbe jutó csapatok a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Ha a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében életbe léptetett korlátozások ezt nem tennék lehetővé, akkor a döntősök egy online találkozó keretében osztják meg élményeiket.

Idén a vetélkedőre bejelentkező 24 elemista csapatnak Kertész Erzsi: Göröngyös úti iskola – Gáz van (Cerkabella Könyvkiadó, 2020.) című könyvét kell elolvasnia, az 5-6. osztály számára kijelölt olvasmány Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka (Pozsonyi Pagony, 2019.) című műve, ebben a kategóriában összesen 91 csapat jelentkezett. Az 53 7-8. osztályos csapat Maksai Kinga: Erik és a legfelső utáni emelet (Cerkabella Könyvkiadó, 2019) című könyvével ismerkedik. A 36 líceumi csapat pedig Berg Judit: Az őrzők (Ecovit Kiadó, 2019) című kötetét kell elolvassa.

A 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretében megszervezett Olvasd el, és játssz velünk! olvasójáték támogatója a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.

Mint ismert, a szervezők a hónap közepén jelentették be, hogy egyelőre nem tudni, hogy a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár milyen formában fog zajlani, és milyen kísérőprogramjai lesznek, ezeket majd a koronavírus-járvány második hulláma határozza meg. Az biztos, hogy lesz könyvvásár, november 12. és 15. között, és idén is sor kerül a töretlen népszerűségnek örvendő olvasás-népszerűsítő játékra – közölték a szervezők.

(Fotók: Szigeti Szenner Szilárd)