Tovább tart az enyhének mondható idő

Az időszakra jellemző sokévi átlagnál melegebb lesz ezen a héten, a nappali hőmérséklet elérheti a 15 Celsius-fokot, majd november 30-a után 3-4 fokig süllyed a hőmérők higanyszála – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat november 25-december 8-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben is enyhébb idő ígérkezik a november végén megszokottnál, hó végéig 11-12 fok lesz a nappali átlaghőmérséklet, majd november 30-a és december 4-e között fokozatos lehűlés áll be, ekkor már nappal sem lesz melegebb 3 Celsius-foknál. December 5 után azonban ismét enyhül az idő, és december 8-ára eléri a 6 fokos maximumot.

Éjszakánként november 25-30-a között 3 fokra kell számítani, december elején viszont már fagypont alá zuhan a hőmérséklet, hajnalban mínusz 3 fok is lehet. Csapadék itt is november 27-e után valószínű.

A hegyvidéken november 25-e és 28-a között felmelegedést jósolnak a meteorológusok, az átlag elérheti a 7 Celsius-fokot. November 29-étől december 8-áig lehűl az idő, a maximum értékek mínusz 2 és 2 fok között ingadoznak majd. Éjszakánként az első héten mínusz 1, december elején már mínusz 6 fok is lehet. Csapadék november 28-a után valószínű.