Versenytárgyalás kerékpárutakra

Még a nyáron megszervezik a versenytárgyalást Marosvásárhelyen sétálók és bicikliutak építésére a klinikák körül. A polgármesteri hivatal nemrégiben 2,8 millió eurós finanszírozási szerződést írt alá e célra, amelynek 98 százaléka vissza nem térítendő támogatás.

A projekt magában foglal egy 1,7 km hosszúságú, közvilágítási rendszerrel ellátott kerékpárutat, és egy hasonló hosszúságú gyalogos út kiépítését, továbbá 1500 négyzetméternyi zöldövezet kialakítását és 120 (ebből 30 elektromos) kerékpár vásárlását. Az önkormányzat tervei szerint a projekt révén kerékpáros és gyalogos körgyűrűt hoznak létre a Kornisa sétány és a Hősök parkja körül, a munkálatokat 2023. július 31-éig fejezik be. Jelenleg a hivatal arra készül, hogy a támogatás vissza nem térítendő részét beillessze a városháza költségvetésébe, és megkezdje a közbeszerzési eljárásokat. Ezekre várhatóan már augusztus elején sor kerül.

Az önkormányzat nemrégiben aláírt egy másik finanszírozási szerződést, amely a Dózsa György utca korszerűsítését foglalja magába. A projekt keretében az utca mentén kerékpár sávot hoznak létre a vasútállomástól a központig, és az állomástól az Azomureș kombinátig.