Második vizgsaidőszak is lesz

Zajlik a nyolcadikosok beiratkozása a szakaszzáró vizsgára. A végzősök 5-éig jelentkezhetnek a megmérettetésre. Az első vizsgára június 15-én kerül sor.

Közben döntés született arról, hogy azok a nyolcadik osztályt, illetve líceumot végzett tanulók, akik otthoni elkülönítésben vagy karanténban vannak a képességfelmérő, illetve az érettségi vizsgáinak időszakában, vagy más egészségi gondok miatt nem vehetnek részt a vizsgákon, egy másik időpontban pótolhatják az elmaradt felmérőket. A soron kívüli képességfelmérő vizsgára június 22-e és 26-a között lehet feliratkozni, június 29-én román nyelv és irodalomból, 30-án matematikából, július 1-jén pedig anyanyelvből mérik fel a diákok tudását. Az eredményeket július 2-án délig teszik közzé, és aznap 14 és 19 óra között fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket július 4-én ismertetik.

Az érettségiről a koronavírus-járvány vagy egyéb egészségi okok miatt lemaradók június 29-e és július 3-a között iratkozhatnak fel a soron kívüli vizsgára. Írásbeli vizsgáik július 6-án kezdődnek a román nyelv és irodalommal, 7-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 8-án a választható tantárgyból, 9-én pedig anyanyelvből írásbeliznek. Az eredményeket július 10-én délig ismertetik, és ugyanaznap 14 és 19 óra között lehet benyújtani az óvásokat. A végleges eredményeket július 12-én teszik közzé.