Zökkenőmentes volt az újrakezdés

Zökkenőmentesen zajlott Maros megyében a járvány miatt elrendelt kényszerszünet utáni első iskolai nap. Mint ismert, tegnaptól két hétig a végzősök, azaz a nyolcadikosok és tizenkettedikesek, felkészítőkre járhatnak.

A Maros Megyei Tanfelügyelőség vezetője, Claudiu Bândilă szerint rendben zajlott az első nap, mindenhol betartották a betegség megelőzésére és leküzdésére irányuló intézkedéseket. A végzősok 85 százaléka jelentkezett a konzultációkra. A főtanfelügyelő elmondta, szombaton kiosztották a maszkokat, összesen 480 ezer darabot kapott a megye. Várhatóan újabb 60 ezer darab érkezik, és ez már elegendő lesz a vizsgákra is.

Claudiu Bândilă elmodta, a tegnap négy iskolát is meglátogattak: Marosszentkirályon, Náznán, Mezőbándon és a marosvásárhelyi Alexandru Ioan Cuza Gimnáziumban jártak. A megfigyelőcsoport a tanulók járványtani szűrését, a testhőmérséklet mérését, az online oktatást, a fertőtlenítést, a védőfelszerelések viselését és az iskolákban foganatosított biztonsági intézkedéseket vették górcső alá. Nem találtak rendellenességeket.

(Fotó: https://prahovaeconomica.eu/)