Júniusban megszabaduhatunk e-hulladékainktól

Elektronikus és elektromos hulladékgyűjtési kampány rajtolt Marosvásárhelyen. A RoRec Egyesület a helyi partnerüzemeltetővel együtt júniusban rendkívüli kampányt tart az elektromos hulladék összegyűjtésére. Ez egy nagyszabású akció része, amelyet az ország több mint 20 megyéjében a környezetvédelmi nap apropóján rendeznek.

Marosvásárhelyen június 30-áig zajlik az elektromos és elektronikus hulladék gyűjtése. A szolgáltatás hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között vehető igénybe. Az egyesületet a 0800.444.800-as ingyenes számon kell értesíteni, vagy ki kell tölteni egy megrendelő lapot a colecteaza.ro oldalon. A helyi partnerüzemeltetők csapata a megrendeléstől számított legfeljebb három munkanapon belül felveszik a kapcsolatot a kérvényezővel, hogy közösen határozzák meg a hulladék elszállításának napját és időpontját. Csak a 30 kg-nál nagyobb tömegű hulladékért szállnak ki az egyesület képviselői. A környezetvédelmi nap alkalmával azok között, akik e-hulladékot szolgáltattak be, háztartási gépeket sorsolnak ki.

Hasonló akciót nemcsak Marosvásárhelyen, hanem többek között Erdőszentgyörgyön, Radnóton, Szovátán, Szászrégenben, Segesváron, Dicsőszentmártonban, Jedden, Koronkán, Kibéden, Marosszentannán, Marosszentgyörgyön, Makfalván, Szentpálon és Nagyernyében is taranak ebben a hónapban. Részletek a colecteaza.ro oldalon találhatók.