ALAE-kitüntetést kaphat Szőcs Bernadette

Soros ülését tartja ma délután a Maros Megyei Tanács. A többi napirendi pont mellett arról is döntenek, hogy ALAE kitüntetésben részesüljön Szőcs Bernadette marosvásárhelyi asztaliteniszező.

A latinul szárnyakat jelentő elismerés a Maros Megyei Tanács által adható legfontosabb kitüntetés. Az ALAE -t azok kapják, akik hozzájárultak Maros megye gazdasági és szociális életének a fejlesztéséhez, kimagasló eredményeket értek el a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport terén, jelentősen hozzájárultak Maros megye kapcsolatainak fejlesztéséhez és népszerűsítéséhez országos és nemzetközi szinten.

Az 1995-ben született Szőcs Bernadette Cynthia asztaliteniszező a legfiatalabb Európa bajnok a sportágban, Románia 23 év után büszkélkedhet ezzel a címmel. Amennyiben a testület ma pozitívan bírálja el az indítványt, az ALAE kitüntetést a Maros Megyei Tanács elnöke fogja átnyújtani ünnepélyes keretek között.

Amúgy a sportoló októberben állami kitüntetésben is részesült a női asztalitenisz-válogatottat a nantes-i Európa-bajnokságon elért címvédés elismeréseként. Viorel Filimon edzőt, illetve Irina Ciobanu, Adina Mihaela Diaconu, Daniela Dodean-Monteiro, Elizabeta Samara és a marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadette asztaliteniszezőket a sportérdemrend harmadik fokozatával tüntette ki az államfő a nantes-i Európa-bajnoki címük elismeréseként, valamint „odaadásukért és a sportszerűségükért, amellyel a teljesítménysportot népszerűsítették, és öregbítették Románia jó hírnevét”. A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette-tel felálló együttes 3-0-ra győzte le a döntőben a portugál válogatottat, 1992, 2002, 2005 és 2017 után ismét elhódítva az aranyérmet.