Azomureș: Vegyük rá képviselőinket a változtatásra!

Megszólalt az RMDSZ polgármester-jelöltje az Azomureș vegyipari kombinát újabb légszennyezése ügyében. A marosvásárhelyi vegyipari kombinát által okozott problémákat csak akkor tudjuk megoldani, ha a marosvásárhelyi emberek összezárnak és egyöntetűen kinyilvánítják akaratukat – véli Soós Zoltán. „A kombinát azért tud ma is zavartalanul üzemelni és a térség lakosságát szinte ellenőrzés nélkül mérgezni, mert nem Marosvásárhelyen fizet adót és a helyi önkormányzatoknak nem áll rendelkezésére olyan eszköz, ami által ellenőrzést gyakorolhat felette“ – áll a szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményben.


A dokumentumban az áll, hogy mindaddig, amíg Bukarestben döntenek ebben a kérdésben, addig a megoldás érdekében is ott kell dolgozni. Ezt a munkát azok a politikusok tudják elvégezni, akik a parlamentben vagy a kormány szintjén jelenítik meg a marosvásárhelyi és Maros megyei emberek akaratát – véli Soós Zoltán.

„ Nekünk marosvásárhelyieknek az kell legyen a feladatunk, hogy képesek legyünk ebben a kérdésben összezárni, képesek legyünk a képviselőinket arra rávenni, hogy pl. a kombinát szennyezésének megszüntetését mindannyian, pártszínezettől függetlenül képviseljék. A jelenlegi városvezetés ebben soha nem lesz partner, hiszen eddig is minden cselekedetük arról szólt, hogy a kombinát érdekeit képviseljék a lakosság felé. Ezt tették akkor is, amikor a Városi Tanács által jóváhagyott mérőműszerek megvásárlását elszabotálták és megakadályozták“– áll a közleményben.