Bíztató adatok a megyéből

Bíztató adatokat közölt a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Az új statisztika szerint Romániában a gyógyultak száma már meghaladja az aktív fertőzöttekét.

A Maros megyei helyzet is bíztató: itt a betegek 60 százalékát nyilvánították gyógyultnak, a páciensek el is hagyták a kórházat. Itt a legutóbbi jelentés szerint a járvány kezdete óta 608 személy esetében mutatták ki a koronavírust, az aktív fertőzöttek száma Maros megyében 215. 57 páciens a koronavírussal történt fertőződés következtében elhunyt – olvasható a Maros megyei prefektúra közleményében. Házi elkölönítésben jelenleg 1.701 személy tartózkodik, intézményes karanténban pedig 455 fő. További 51 személyt kórházba szállítottak, ők mind a koronavírus fertőzöttség tüneteit mutatják. Jelenleg a teszteredményekre várnak – olvasható még a Maros megyei prefektúra szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.

Közben országos szinten meghaladta az ezret az elhunytak száma: újabb tizenegy koronavírus-fertőzött elhalálozását jelentette tegnap este a Stratégiai Kommunikációs Csoport, ezzel 1002-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma. Az elhunytak 59 és 87 év közöttiek, hat nő, öt férfi. Mindannyian más betegségekben is szenvedtek.