Megháromszorozódott egy hét alatt a grippések száma

Az idei téli idényben 75 személy betegedett meg influenzában Maros megyében. Múlt héten 46 új esetet jegyeztek, háromszor annyit, mint egy héttel korábban. A megyében ugyanakkor összesen hárman hunytak el a betegségben, mindhárman felnőttek, és nem voltak beoltva. A legutóbbi áldozat egy 51 éves férfi, aki nem szenvedett más betegségben.

A vírusos felső légúti megbetegedéses és tüdőgyulladásos esetek száma csökkent múlt héten az előző héthez képest, de számuk így is igen magas: 10.000.

Maros megye ezen a héten újabb 830 adag influenza elleni védőoltást kapott a minisztériumtól, amelyet eljuttattak a családorvosokhoz, náluk jelentkezhetnek azok, kik a leginkább kitettek a betegségnek.

Tegnap országos szinten 3839 tanulót érintett az oktatás influenza miatti teljes vagy részleges szüneteltetése – közölte a tanügyminisztérium. A tárca szerint 17 megye és a főváros bizonyos iskoláiban szünetelt csütörtökön teljesen vagy részlegesen a tanítás. Teljes egészében Maros megye egyik intézményében szünetelt a tanítás, míg a többi tanintézményt részlegesen zárták be. A legtöbb iskolát, 49-et, Bukarestben érintett az intézkedés.