Ötletbörze vásárhelyi utcák átalakítására

Marosvásárhelyen április 12-éig tölthető ki a Bolyai és a George Enescu utcák, valamint a Győzelem tér 3. szám alatti parkosított tér átalakítására vonatkozó online kérdőív. Az említett utcák átalakításával a hivatal egy barátságosabb, sétaterekkel, zöldövezetekkel rendelkező, több mozgásteret biztosító, s nem utolsósorban, tisztább levegőjű városhoz szeretne hozzájárulni.

Marosvásárhely vezetésének szándéka a Bolyai és a George Enescu utcák, valamint a Győzelem tér 3. szám alatti (a polgármesteri hivatal előtti) parkosított térnek sétáló és kerékpáros övezetekké való átalakítása. Az átalakítás ideiglenes jellegű lesz – ünnepnapokon, hétvégeken és a munkanapok második felében. Ezen intézkedéssel egyidőben, a jelenleg parkolókkal elfoglalt területet felszabadítják, s azt a gyalogosok használhatják majd. Ennek céljával a polgármesteri hivatal ötletpályázatot hirdet szakemberek számára, akiknek segítségével megtalálják azokat a műszaki és esztétikai megoldásokat, amelyekkel ember- és környezetbarátabbá varázsolhatók ezek a városi övezetek.

Az online kérdőítv ötletbörze jellegű, a kitöltő, válaszolva a kérdésekre, közölheti a szakemberekkel hogy mit javasol az átalakításra váró utcákkal kapcsolatban. A kérdőív elérhető a következ linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAyant6Zsla-S0nb3KstUpjUTBigl38D-pgEfQ7MYurHhV0g/viewform